torsdag 25 oktober 2012

Vad äter din hud?Ja, vad äter vår hud?

Dr. Samuel Epstein, professor i yrkes- och miljömedicin vid University of Illinois och styrelseordförande för Cancer-förebyggande koalitionen, säger att det är säkrare att äta de syntetiska hudvårdsprodukter än att ha dem på huden. I mage och tarm finns i alla fall enzymer som har till uppgift att bryta ner giftiga kemikalier. På huden absorberas kemikalierna in i blodomloppet. 1998 fick professor Epstein det alternativa Nobelpriset. Han har skrivit många böcker, bland andra: Safe Shopper´s Bible.

Självklart ska du inte äta syntetiska hudvårdsprodukter :D Men det som menas är att allt vi applicerar på huden absorberas av kroppen och går direkt till blodomloppet. Så tänk efter vad du utsätter din hud med. För du vill väl minska intaget av hormonstörande kemikalier som i framtiden kan ge negativa biverkningar för hälsan? Din hud äter! så smörj den med naturlig hudvård som den förtjänar och granska innehållsförteckning till dina skönhetsprodukter noga innan du investerar i något ute i maknaden!!! Låt dig heller inte luras av alla produkt bemärkningar "naturligt", "organiskt", "ekologiskt". Gör en egen detektiv resa och granska innehållsförteckningen själv. 

Checka in det här: Riktig bra introduktion för nybörjare! Om kemikalierna i vår vardag och konkreta tips på bättre alternativ.


2 kommentarer:

  1. Fast sen blir ju huden beroende om man smörjer in den också. Känns väldigt svårt att veta hur man ska göra.

    SvaraRadera
  2. jag har ingen medicinsk erfarenhet. Men generellt så tror jag att man ska balansera och känna av och inte smörja huden för ofta. Däremot tror jag inte att naturlig hudvård är beroendeframkallande till skillnad från syntetiska lotion som stinker paraffin och mineraloljor. Jag personligen smörjer morgon och kväll, men ibland bara kvällar om min hud känns mjuk på morgonen. På vinter däremot behöver smörja lite oftare och på sommaren inte alls :) Väldigt individuellt som sagt :D

    SvaraRadera