fredag 19 oktober 2012

Skönhetstävling - Utmana dig själv och Vinn!
Nu kära vänner är det äntligen dags för Bazarens spännande höst tävling. Utmaningen den här gången går ut  på att man svarar på följande kunskapsfråga: 


Vad betyder det när en skönhetsprodukt är märkt naturligt? 

1. Att dess ingredienser är minst 50 % naturliga
2. Att den är gjord med endast växtbaserade ingredienser
3. Ingenting - det finns ingen officiell definition av en naturlig/ekologisk skönhetsprodukt. 

För er som har facebook kan även klicka i rätt svar HÄR för att få en lättare överblick hur andra har röstat.  Krav för att vinna: 

  - Skriv rätt svarsalternativ 1, 2 eller 3 under blogginläggets kommentarfält här nedan. Glöm inte  lämna namn, efternamn och mailadress samt motivera kort varför du tror det är rätt svar.

  10 personer som svarar rätt vinner Karawans exklusiva Aleppo Olivtvål 100 gram. Direkt i brevlådan - utan fraktkostnader. 


  Bästa motiveringen vinner Bazarens bästa Hammam kit värde över 1000 SEK  Och Slutligen...


  - Gilla & Dela Bazarens Facebook sida www.facebook.com/bodybazar och håll dig uppdaterad med spännande tävlingar och nyheterObs! Detta påverkar inte dina vinstmöjligheter
  Tävlingen avslutas den 31 oktober och vinnarna koras den 2 November.


  Trevlig Helg ;)
  32 kommentarer:

  1. hej jag är med
   nr 2

   hoppas på turen
   Titti skarp
   tittifairlane@hotmail.com

   SvaraRadera
  2. Hej! Jag är med och tävlar. Nr.2,hoppas på tur.
   Anette Nordin family_nord3@hotmail.com

   SvaraRadera
  3. Jag tror på nummer 3. "Naturligt" är ett ord som många använder för att sälja bättre, när produkten kanske inte alls bara innehåller naturliga ingredienser..
   Lydia Söderlund
   lylaalyl@yahoo.se

   SvaraRadera
  4. Nr 2:

   Gemensamt för naturliga hudvårdsprodukter bör ju vara med naturliga växtbaserade och ekologiska ingredienser. Att den inte då innehåller någon syntetisk/kemisk ingrediens, mineralolja/paraffin o parabener.

   Sedan "finns " det tillverkare som tillämpar ordet "NATURLIGT" och använder sej av syntetiska ingredienser men att alla växter som används i dess produkter är ekologiska. Det finns ingen juridisk eller medicinsk definition av NATURLIGT!!

   susanna wahlqvist
   sanna33lerum@hotmail.se

   SvaraRadera
  5. Helena i Uppsala
   3. Ingenting - det finns ingen officiell definition av en naturlig/ekologisk skönhetsprodukt.
   Jag läste ditt inlägg från 18 december 2011, Sanningen Bakom "Naturlig Mineral Olja" och tror på dig. Tillverkarna vill bara sälja så mycket som möjligt.
   En Aleppo Olivtvål vore jag väldigt glad att vinna. Den skulle påminna om badet i Aleppos finaste hamam 1976. Vi blev underhållna av sabeldansare efteråt när vi satt invirade i badlakan. Hoppas hamamen och de vänliga syrierna överlever dagens hemskheter.

   SvaraRadera
  6. Helena i Uppsala
   Jag går in och kollar den 2 nov om jag haft tur!

   SvaraRadera
  7. Jag tror på alternativ nr. 3. Att något är naturligt kan vem som helst påstå så det är ju tyvärr ingen garanti för att produkten enbart innehåller naturliga ingredienser. Det gäller att kolla upp det man köper ordentligt.

   Ida Jansson
   bylelou@gmail.com

   SvaraRadera
  8. Jag tror på alternativ 3. Det finns inget lagstadgat (vad jag vet) som ställer tydliga krav på vad en naturlig produkt ska innehålla.

   SvaraRadera
  9. Alternativ 2 är rätt.

   Bör ju inte vara några andra produkter än rent naturliga i om det står naturlig.

   SvaraRadera
  10. Svar # 2.
   Naturlig produkt som utvinns ifrån en gåva från naturen, låt oss säga Avokadon och sätts samman med andra naturliga "ätbara" produkter, som kan hjälpa min torra hud att må så bra som möjligt.
   mariaolsson@gmail.com

   SvaraRadera
   Svar
   1. mariaolsson63@gmail.com, är det rätta, hoppas på turen!

    Radera
  11. Jag vill vara med.

   Gissar på nr 3 för vem vet vad naturliga produkter är för något?!


   Annica Nilsson
   bloodsband@live.se

   SvaraRadera
  12. Hej!
   Är gärna med och gissar på nr 2 och hoppas på tur!
   Gillar och delar!
   millabergstrom@hotmail.com
   mvh
   Camilla

   SvaraRadera
  13. 3. Ingenting - det finns ingen officiell definition av en naturlig/ekologisk skönhetsprodukt.

   Tyvärr är detta ett mycket fult sätt att lura konsumenten; ett riktigt lågt försäljningsknep. Vi som redan värnar om miljö, natur och hälsa, har ofta ganska goda kunskaper om vad man ska ”leta efter” hos en produkt. Det bästa är förstås att alltid köpa välkända och välrenommerade märken för att minimera riskerna, men man kan aldrig vara riktigt säker. De som inte vet så mycket luras tyvärr ofta att köpa produkter som inte är vad de utger sig för att vara. Detta är inget annat än falsk marknadsföring och borde vara straffbart.

   paola.allegrini@ymail.com

   SvaraRadera
   Svar
   1. Paola Allegrini heter jag, och jag har gillat sidan på FB i samma namn!

    Radera
  14. Ska man gå ner på atomnivå så är alla ämnen naturliga. Oavsett vilka molekyler vi blandar så är även syntetiska ämnen naturliga då vi endast kan använda oss av grundämnen som redan finns i vår natur. Naturen innehåller även många giftiga ämnen. Mitt svar är alternativ 3 - Det går inte att definiera naturligt med kosmetikens och konsumenters idividuella kriterier för vad naturligt borde vara. Cyanid och uran är lika naturligt som rent glaciärvatten och linfröolja.

   Elisabeth McCann
   psychedelic6@gmail.com

   SvaraRadera
  15. Hej! Är med och tävlar rätt svar är enligt mig nummer 3.Det går inte att definiera naturligt med kosmetikens och konsumenters idividuella kriterier för vad naturligt borde vara.

   vildvatten@hotmail.com

   SvaraRadera
  16. hej .. jag tror nummer 2 . För att en vara ska få märkas som naturlig skönhetsprodukt så ska den vara utan utan plast, silikoner, petroleum, alkohol, konstgjorda doftämnen, färgämnen och andra osäkra ingredienser som konserveringsmedel och uttorkande alkohol.

   naturligt är helt enkelt logiskt :)

   jonsson.kerstin@tele2.se

   SvaraRadera
  17. nummer 2 är rätt svar. endast växtbaserade ingredienser
   veccablogg@yahoo.com

   SvaraRadera
  18. Rätt svar tror jag är nummer 2

   lot2@spray.se

   SvaraRadera
  19. Rätt svar är nummer 2.
   Är jättegärna med och tävlar och hoppas på vinst-

   SvaraRadera
  20. Jag tror att rätt svar är 2.
   Att en naturlig produkt är gjord på endast växtbaserade ingredienser.
   Gunborg Olsson
   gummen.boters@gmail.com

   SvaraRadera
  21. jag tror på nummer 2,pga att det vi kallar naturligt i mänskligt beteende,så som att fisa,skratta eller gråta tex är det inga konstigheter med.då borde det inte vara det i skönhetsprodukter heller :)

   Moa lillsund
   moa.lillsund@live.se

   SvaraRadera
  22. Nr 3 eftersom det idag inte finns någon " certifiering" för naturliga skönhetsprodukter. Detta innebär att vilken produkter som helst kan kallas naturlig även om den inte är så naturlig som vi vill att den skall vara.

   Kajsa Engdahl, Själaviksv 7, 394 77 Kalmar

   SvaraRadera
  23. Svar på frågan: Nr. 3 Ingenting - det finns ingen officiell definition av en "naturlig" skönhet produkt.

   Motivering:
   Höstens mörker ligger tätt,
   av min fina sommarhy finns nu bara en skvätt.
   Tänk att återfå min forna lyster,
   riktig glädje i denna mörka tid som är så dyster!

   Olof Forslund
   olof.forslund@hotmail.com

   SvaraRadera
  24. Jag tror på nr3 för vem kan egentligen bestämma vad "naturlig" innebär? Precis som att "dermatologiskt testad" inte heller betyder något mer än att någon har testat produkten och inte fått någon reaktion... Det är bara ett sätt att få konsumenten att tro att de köper något bra.
   Anette /anette(at)haeger.org/

   SvaraRadera
  25. Jag tror på nr 3, eftersom "naturligt" är ett vagt begrepp som inte har någon officiell definition. Ordet används utan underbyggnad, ofta i reklamsyfte. Naturlig skönhet låter ju så vackert och upplevs som motsats till "konstlad" som har en negativ klang.

   SvaraRadera
  26. Alternativ nr. 3 är rätt.

   Det finns ingen lagstiftning som säger exakt vad som skall eller inte skall finnas i en produkt för att få kallas naturlig. Om jag gör en ansiktmask med tex mjöl, gurka, och mjölk så krävs det ju att gurkan är 100% odlad utan besprutning och i ett slutet rum utan risk för nedfallande miljöavfall. Att mjölet och att mjölken är helt utan extra tillsater och även där helst odlat under tak. Däremot kan man klassificera en produkt som " i möjligaste mån har det använts naturliga råvaror utan tillsatser som vi ej kan påverka"

   SvaraRadera
  27. Hejsvejs!

   Svar nr tre tyvärr, ännu så länge kan vem dom helst använda det begreppet. Det innebär inte att allt innehåll är naturligt, ekologiskt och bra. :-(

   Kram Ma.

   SvaraRadera
  28. Hej!

   Jag tror på nummer 3 och orsaken till det är att jag inte tror att man kan ta patent på ordet naturlig. Det är en definition på något som man skulle önska att produkterna är. Och eftersom många tillverkare (oavsett om det gäller skönhetsprodukter eller annat) fiskar efter köpare så använder man sig av Naturligt som en del av marknadsföringen. För självklart vill vi ju ha naturliga produkter och slippa alla kemikalier.

   Ha det fint!
   Humlan

   SvaraRadera
  29. Tyvärr så tror jag att det är nr. 3. Fler och fler konsumenter har blivit mer kritiska till vad skönhetsprodukterna verkligen innehåller och det har lett till att många har börjat skriva att deras produkter är "naturliga". Tyvärr är ju alltid lagstiftningen lite efter, och detta är rätt så nytt, så därför har det har ännu inte kommit någon lagstiftning eller någon märkning som garanterar att produkten verkligen är naturlig.

   SvaraRadera
  30. Jag tror på nummer 3, att det inte finns någon riktig definition.

   Vid dåliga presenter är min tjej tyvärr van
   hon fick ett multiverktyg förra födelsedan'.
   Hon log krystat och låtsades vara nöjd,
   för mig var presenten såklart en fröjd.
   Men jag tänkte bara på vad jag ville ha
   inte på vad hon skulle tycka var bra.
   Hon älskar Body Bazars produkter och tycker de är bäst
   och jag vill nu ge henne det hon vill ha mest.
   Därför önskar jag att jag denna superpris fick vinna,
   det skulle bli en riktigt bra överraskning till min kvinna!

   //Johannes johannesjf@hotmail.com

   SvaraRadera