måndag 22 oktober 2012

Bring the Spa home


Istället för att klaga över att inte ha tillräckligt med pengar för att gå till ett spa. Varför inte bringa  spa:n till ditt bekväma hem! Den stora fördelen är att du inte behöver spendera en kolossal summa pengar för att få vacker hud. Fördelarna med att gå till ett spa kan upplevs efter ca 3 till 4 besök, har du så mycket pengar att bränna bort för att skämma bort dig själv. So fine! Men för den som inte har råd kan andra alternativ vara minst lika bra.


Här är några grundläggande steg som kan hjälper dig att skapa en Spa känsla hemma. 

Placera ditt ansikte över en kastrull med kokande vatten. Det kommer att hjälpa till att öppna dina porer och bli av de svarta och fula pormaskarna. Massera bakpulver över hela ansiktet. Du kan också göra en skrubb mask med honung och havregryn för att ta bort döda / gamla hudceller.


Skölj därefter av med kallt vatten.

Ånga ansiktet igen (placera ditt ansikte över en kastrull med kokande vatten)
Koka lite vatten och brygga en kopp grönt te. Lägg sedan till saften av en halv citron, tre skivor gurka, en sked av vitamin E olja och en skvätt mjölk.


Eller så kan du hälla i några droppar eteriska oljor eller vegetabiliska oljor som innehåller mängder av vitaminer, antioxidanter, essentiella fettsyror etc. Min favorit är kallpressad arganolja - detta är en av moder naturens ovanligaste oljor. Denna exklusiva olja är extremt rikt på antioxidanter fenoler och vitamin E.

Smörj ansiktet med en vegetabilisk olja eller ansiktskräm efter att du har ångat ansiktet. Med rätt naturliga ingredienser, kan du få den strålande hud som du förtjänar. Se bara till att du använder färska livsmedelsingredienser. Många råvaror i köket kan enkelt användas för att blanda egna masker och skrubb. Du kan också hitta många dryga naturliga råvaror online perfekt att använda för hemma SPA.

Du behöver inte slösa tusentals kronor för att få glödande, fräsch och ungdomlig hud som du vill. Du kan även göra denna ritual roligt, genom att bjuda över dina vänner och tillsammans göra home Spa till "din grej". Du kan i mån av tid göra detta varje helg. Det är en ritual du kommer att se fram emot och som både din hud och själ kommer att njuta av. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar