onsdag 17 oktober 2012

Svenskarnas skönhetshemligheter

Knyckte ett inlägg för ett tag sen om svenska skönhetshemligheter från USAs helth magazine. Tyckte det var en kul grej att presentera hur ett annat land ser på svenska skönhetsvanor. Va tycks, känns hemligheterna klockrena?

Har du någonsin undrat varför svenska kvinnor har en sådan vacker slät hud? Hemligheten till deras underbara hud är vilda blåbär och vatten. De äter massor av vilda blåbär och dricker massor med vatten för att hålla huden hydrerad under hela dagen. De tvättar även deras ansikte 6 till 7 gånger om dagen med iskallt vatten och använder regelbundet bastu.

4 kommentarer:

 1. Haha nä, inte för mig... Men mor min äter mycket blåbär och har underbar hy!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visste inte att det här med blåbär var en så uppskattad grej runt om i världen. I år köpte jag färsk blåbär. Men nästa blåbärssässong ska jag banne mig ta saken i egna händer och skaffa mig en bärplockare!

   Radera
 2. Har frysen full med blåbär och äter det till frukost varje morgon så just det stämmer in på mig. Men tvätta ansiktet i iskallt vatten flera gånger om dagen? Hu, nej, då föredrar jag bastu, jag är alldeles för frusen av mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En gammal kollega till mig 50+ brukade dusha med iskallt vatten på max varje dag, sommar som vinter. Å fatta vilken fast kropp kvinnan hade. You won't believe. Hon kom från Madagaskar och tydligen gör de så där nere. Hon hade i alla fall lärt sig det av sin mamma. JAg provade hela kroppen med iskallt vatten ngr. gånger och höll på och dööö. Men kanske ngt. jag ska vänja mig vid efter graviditeten. För återhämta kroppens elastisitet så att säga.

   Radera