torsdag 25 oktober 2012

Recension: Konjak Svampen - Det nya heta!


Japanernas beauty secret är nu mina vänner äntligen hääär! Jag är helt kär i denna 100 % naturliga rengöringsprodukt, konjak svampen! Här kommer lite fakta och lite bekännelser om vad jag tycker. Jag har under denna graviditet fått tillbaka min känsliga och acne benägna tonårshud med utbrott och fläckar.  Har därför valt att recensera Konjac Spongen med tillsatt Bambu träkol för fet och finnig hud, den sägs innehålla en naturlig antioxidant som hjälper till att bekämpa acne bakterier. 

Så vad exakt är en Konjak svamp?

Jo, det är en 100 % naturlig rengöringssvamp som är lämplig för även den mest känsliga hud som psoriasis, acne och eksem. Konjac Spongen rengör milt och innehåller ingen rengöringsmedel inuti. Det är en mycket mjukt material, en unik nätliknande struktur som masserar huden försiktigt, stimulerar blodflödet och bidrar till ny tillväxt av hudceller. Miljövänlig, 100 % naturlig och tillverkad av rena vegetabiliska konjak rötter. Denna mineralrika potatis plantan mina vänner kommer ursprungligen från Asien och har används av japaner i över femton hundra år som en naturlig och effektiv skönhetsbehandling. 
Konjak Svampen används som rengöringsvamp för att naturligt ta bort make-up, smuts och kvar resterade föroreningar på huden. 

När Konjak svampen är genom blöt är den nästan dubbelt så stor. Nu redo att användas!

Hur känns Konjak svampen?

Det känns som ett naturligt svamp men lite annorlunda på samma gång. När du använder den på ditt ansikte får du på köpet en liten exfolierande känsla. Efter att jag använt känns  min hud extremt ren, len och fräsch

Vilka är Konjac svampens fördelarna?

 • 100% naturliga vegetabiliska fibrer.
 • 100% biologiskt nedbrytbar.
 • 100% Fri från färgämnen.
 • Mjuk & mild.
 • PH balanserad.
 • Naturligt djuprengörande.
 • Snäll mot dig & snäll mot miljön.
Ingredienser: Tillverkad av 100% rena vegetabiliska fibrer. 

Konjak svampen finns i olika varianter. På bilderna jag har tagit ovan ser ni  konjak svampen med bambu träkol. Den finns även andra varianter som: Pink clay, Red Clay  Green Clay, Natural... Konjak svampen (Bambo charcoal) är tillverkad för att särskilt verka bakteriedödande mot akne. Den rengör hudens porer, eliminerar pormaskar, smuts och oljor. 

Kan givetvis också blötläggas direkt under rinnande vatten. Bild lånad fr. Makeup & Macaroons.


Kan bara säga positivt om konjak svampen, redan första dagen upplevdes huden len och fräsch efteråt. Konjak svampen känns inte alls raspig till skillnad från syntetiska rengöringssvampar. När jag inte har smink på mig, har det räckt med att endast rengöra ansiktet med konjak spongen. Ska ni använda rengöringsmedel, använd bara en bråkdel. Konjak svampen sägs hålla i minst 3 månader. Visst är den värd sina 79 kronor? Finns att köpa på Body bazar. 

4 kommentarer:

 1. Tack för bra och fullständig info, Hanan! Så bra att inte behöva använda andra produkter...får lust att prova den!

  SvaraRadera
 2. Verkar vara väldigt intressant speciellt efter att ha sett henne hur hon använder det och hur lätt och effektiv det verkar vara. Kanske dags att testa något nytt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. You're welcome my natural beauty :D

   Radera