tisdag 6 november 2012

2 ansiktsmasker med honung, banan och Jordgubbar. Yummy!Det finns inget enklare sätt att ge huden en smidig glöd  än med honung. Honung har förmågan att behålla huden hydrerad och fräsch och förhindrar uttorkning. Detta är känt sedan urminnes tider. Det är också känt att gamla skönhetsrecept regelbundet brukar tillämpa en blandning av mjölk och honung till deras ansikte för att hålla sig yngre. Honung innehåller vitaminer och mineraler som  B-vitaminer, kalcium, järn, magnesium, kalium och zink.  Du har väl inte missat att inkludera honung i din skönhetsrutin? Den har ett brett utbud av fantastiska fördelar för  både skönhet och hälsa. Här kommer några skönhetsrecept som du enkelt kan göra hemma.


Bananer innehåller en bra mängd C-vitamin och honung kan hjälpa dig att eliminera rodnad och torrhet i ansiktet. Denna kombination är bra som en hemmagjord ansiktsmask för torr hud. Banan-och honungsmask är enkel. Mosa 2 msk mogen banan och blanda det med ungefär en tesked honung för att göra en pasta. Applicera denna mask i ansiktet i 15 minuter och skölj ansiktet med vatten efteråt. Denna honungsmask kommer att ge din hud en avslappnande och lugnande effekt. Denna blandning är också en stor naturlig fuktighetskräm och hjälper till att strama huden och minska fina rynkor!


För att göra en hemlagad jordgubbsmask, mosa 2 mogna jordgubbar och tillsätt 1 tesked honung till det. Tillämpa denna blandning i ansiktet och lämna den på huden i 15 minuter. Undvik området runt ögonen. Skölj av. Denna mask inte bara rengör huden den minimerar också uppkomsten av porrmaskar eftersom det är rikt på alfa-hydroxi syror (AHA-syror), som hjälper huden att kasta av döda hudceller så att ny, ungdomlig hud avslöjas. Jordgubbar hjälper till att tona huden, lätta pigmentering och hålla huden mjuk och smidig.

Eftersom dessa köksingredienser är tillgängliga i våra kök kan vi ju enkelt använda honung som en del i våra hudvårdsrutiner för att göra egna naturliga ansiktsmasker utan en massa nasty poo.

Tips: Kom ihåg att använda äkta honung,  ekologiska bananer och kanske gärna svenska jordgubbar :D

Läs gärna också tidigare inlägg:
Honung ett under för hud och hår

2 kommentarer:

  1. Tack för bra tips, fantastiskt om det fungerar nu vi behöver det som mest! :)

    SvaraRadera
  2. Hur ofta kan man lägga maskerna??

    SvaraRadera