måndag 5 november 2012

Snabb ögonfranstillväxt - Hiss eller Diss?Nu varnar Läkemedelsverket från användandet av produkter som förlänger ögonfransarna. Flera av dom innehåller nämligen prostaglandiner som bland annat kan ge klåda, ont i ögonen och förändrar ögonlockens färg. Spooooky! Risk för förändrad färg av ögonlock och irritation låter inte trevligt. Efterfrågan av dessa produkter är ju hur stort som helst. Hoppas fler tar varningen på allvar. Hittills har jag inte sett någon nyhetsinslag på TV om detta. En bekant till mig som bloggar på Naturlig Bebis, fick förfrågan om att recensera en sån produkt. Hon mailade om en fullständig INC men fick bara nyckelingredienser som Nigella Sativa etc..Hon tackade NEJ! Tack och Lov.

Det finns 100 % naturlig ögonfrans-serum som bland annat naturlig grön dos har recenserat. Lashfood. Kostar 895 kr, dyr!!!

Och så får vi kära vänner inte glömma att det finns naturliga och billigare alternativ vi kan göra själv hemma för att få den där sexiga och intensiva blicken helt naturlig.

Yepp! Huskurer med enkla ingredienser kan också hjälpa dina ögonfransar att växa tillbaka tjockare och länge. Ögonfransar växer från hårsäckar, precis som håret på huvudet och de brukar gradvis falla av från användning av kemiskt-baserade mascara och ögonmakeup eller remover. Ögonfransar kan också falla av på grund av ögoninfektioner och andra medicinska skäl. Föroreningarna kan samlas på ögonlocken och stoppa tillväxten av ögonfransar.  Följande enkla huskurer kan motverka effekterna av skadliga gifter.

Använd två huvudsakliga oljor som vi vanligtvis brukar ha i skafferiet. Maånga av er känner säkert redan till att ricinolja och olivolja är bra för ögonfranstillväxt. Pensla en liten mängd olivolja eller ricinolja på dina ögonfransar innan du somnar. Tvätta bort det på morgonen med en mild rengöring. Denna behandling är mild nog att användas varje natt. Att tillägga citronskal till olivolja eller ricinolja kan ytterligare förbättra oljans rengöring, ge stimulerande egenskaper och motverka föroreningar. Riv lite citronskal och häll i oljan. Låt citronskalens näringsämnen verka i oljan en vecka.

Kom bara ihåg att ha tålamod, eftersom ögonfransar växer långsammare än något annat hår på kroppen. Ha i åtanke att det kan ta flera veckor innan du märker resultat. 

Dela gärna med dina erfarenheter av huskurer för längre ögonfransar. Hiss eller Diss?

Källor:
http://www.lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2012/Varning-for-produkter-for-tillvaxt-av-ogonfransar-och-ogonbryn/
http://www.ehow.com/about_5121596_home-remedy-make-eyelashes-grow.html

3 kommentarer:

 1. Använder hellre lätta oljor, samt tamanu olja för fransarna. Växer så det knakar :) / My

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är tamanu för olja?

   Radera
 2. Kan man använda oljorna på ögonbrynen. Ska man blanda ner citronskalen i ricin- eller olivoljan som man stryker på ögonfransarna? :)

  SvaraRadera