onsdag 27 februari 2013

Dagens skönhetstips och den vita lögnen


Vi har alla hört talas om vikten av mjölk och dess fördelar för kroppen. Men förutom dessa saker är mjölk också bra för huden. Visste du att du kan rengöra ansiktet med naturlig mjölk? Men,  ett stort MEN, Svensk varuhandelsmjölk  är pastöriserad. Tänk vad mycket nyttigare mjölken är när den är opastöriserad och icke homogeniserad. Det är min åsikt i alla fall. Kanske inte alla som är medvetna om det. Inte konstigt, då det enda vi har kontakt med är mjölk från svenska klassiska mejerier. För mer information om denna debatt ta gärna del av Fredrik Cotlings krönina: "Den vita lögnen". Missa heller inte mer födjupning via en av mina favo bloggar www.naturligbebis.se "Dricker du död eller levande mjölk?"


By the way. Jag tycker det här med mjölk är så viktigt för oss människor. Är väldigt fascinerad av kamelmjölk. Är så less för att den inte får säljas i EU, just pga. att den är opastöriserad. Kommer ni ihåg inlägget om kamelmjölken? :) Kamelmjölk botar sjukdomar och föryngrar huden och kamelaktivisten.


 Här kommer lite citat ur krönikan "Den vita lögnen" och sist men inte minst skönhetstips med mjölk.

[...] Kor som i alla tider, ja i alla fall innan man införde tvångspastöriseringen 1937, levererat närande mjölk till oss människor utan att ta livet av oss. Just sån mjölk vi borde referera till när vi använder det slitna uttrycket färsk.

 Uttrycket ”du är vad du äter” har vi alla hört, kanske är det hög tid att vi ändrar det till: du är vad staten bestämmer att du skall äta.

Visst är det absurt att vi har rätt att köpa hjärtattacksframkallande mat, diabetesframkallande mat och överviktsframkallande mat, men när det kommer till vad vetenskapen och historien vittnar om är naturens nyttigaste mat, då är vi plötsligt livegna. Vi skall helt enkelt nöja oss med det staten bestämt att vi skall äta.A just det, glömde nämna det att sist min laktosintoleranta svägerska (svensk), gift med brorsan hel marockan åkte ner till Marocko, kunde hon dricka mjölk utan att reagera på det. Mjölken där nere har mindre hållbarhet, vilket förklarar saken. Punkt slut!


Och nu till mjölk och skönhetstips som är bloggens huvudtema: 1) Ta 1 tsk mjölk, doppa en liten bomullstuss i och gnugga i ansiktet försiktigt. Låt detta sitta på i 15 minuter. Tvätta sedan med kallt vatten. Du kommer förhoppningsvis att märka mjukare hud inom några minuter.

2) Lägg några droppar rosenvatten med mjölk och applicera på ditt ansikte. Massage i ansiktet i cirkulära rörelser i 1-2 minuter. Tvätta med kallt vatten för att få renare hud. Lägg blandningen av mjölkpulver, mandelolja och citronsaft i ansiktet. Detta kommer att bidra till att lätta din hudton.

3) Ta 2 skivor papaya med en halv tesked honung och en sked av mjölk. Blanda dem väl och applicera på ansiktet och halsen. Denna ansiktsmask är mycket fördelaktigt för fina linjer och rynkor.

4) Skär en halv banan och blanda med några skedar mjölk för att göra en pasta. Applicera på ren och lämna den på i 15 minuter. Tvätta ansiktet med vatten. Det är allmänt känt att mjölk och banan hjälper till att jämna ut fina linjer.

5) Lägg några droppar honung med mjölk och massera sedan ansiktet i cirkelrörelse. Om du har finnar, tillsätt några droppar citronsaft. Citronsaft är en naturlig botemedel för att behandla finnar/acne.

Det var allt för mig idag. Hoppas mjölk tipsen gagnar. Har du använt mjölk som ovan liknande skönhetstips? 

3 kommentarer:

 1. Det är jätte svårt att hitta opastöriserad mjölk här, synd! Men försöker hålla mig till ekologisk i alla fall

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här, håller mig till ekologiskt.

   Radera
 2. Mitt tips till alla som ammar är att använda bröstmjölken!!! Inte bara till bebiskäk utan till hudvård också. Bröstmjölken är ju anpassad helt till människor,( dessutom naturlig, ekologisk och opastöriserad) och otroligt läkande. Har själv använt den på mina eksem och på bistick med otroliga resultat! :)

  SvaraRadera