tisdag 30 april 2013

Powerwalka tidigt!

1 maj idag. Jobb och framtidstro. Vår och min tidiga powerwalk . Det bästa med att powerwalka tidigt är stillheten där ute, fåglarna kvittrar, doftar härligt, himlen klar, solen skiner, alla sover, tiden man får att reflektera över naturen och skapelsen. Det går inte beskriva känslan med ord. Ni måste bara prova nu när våren är här.  Jag brukar jogga, men eftersom jag är nyförlöst är det för tidigt att belasta bäckenet. Det enda negativa idag var mötet med hunden utan koppel som skrämde livet ur mig.  En liten fräck hund som sprang mot mig, hoppade och skällde allt vad han kunde. Såg lite ut som att han ville bita sönder mig.  Fick panik och gjorde det man INTE ska göra. Nämligen att springa ifrån. Hahaha. Jag har väl någon sorts hundfobi och hundar tycker inte om mig av någon konstig anledning. Jag hatar när okända hundar springer och skäller på mig. Asså fattar inte hundägarna där ute att de måste ha koppel på sina olydiga hundar..Grrr... Hur som helst så är den där hjärtklappningen över nu. Jag är redo att möta dagen, få se vad vi ska hitta på med ungarna idag, 1 maj och fortfarande lite frost ute.

Jag på Marsh!

2 kommentarer:

 1. Min hund blev biten en gång av en lös hund som ägaren inte hade koll på. Hon menade att det aldrig hänt innan och att hennes hund var så snäll men när jag polisanmälde händelsen visade det sig vara olagligt att ha sin hund okopplad där, det är oftast tvångskoppling som gäller på allmänna platser och polisen brukar se allvarligt på detta, kan vara något att påminna hundägare om ifall man skulle se en lös hund.

  Såhär står det på naturvårdsverkets hemsida:
  "Kommunen kan också införa lokala regler om exempelvis kopplingstvång och hundförbud. Hundförbud gäller till exempel ofta för lekplatser, på många kyrkogårdar samt på allmän badplats. Närmare information om vad som gäller just i din kommun kan du få från kommunens avdelning för miljö- och hälsoskydd."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset om vart jag kan vända mig. Men fortfarande så finns det alltid människor som övertrampar regler. Men men, ska fortsätta vara modig och gå ut tidiga morgnar när jag får fler tillfällen. Det är inte OK att ha sina olydiga hundar lösa i allmänna platser såsom strövområden. KRam

   Radera