torsdag 13 juni 2013

Dubai - Highlife?
Delar härmed med mig lite reflektioner av vårt besök i Burj al Arab i Dubai och Middag på det som sägs vara världens enda sju stjärniga hotell. Jag, Hanan, berättar följande för att notan sved, för att aptiten försvann samt för att en sån här vardagslyx inte alls hör hemma hos mig. 

Det var överdriven service att det inte ens blev tal om en romantisk middag. Alla ögon på oss. De prestigefulla servitörerna hoppar fram och tillbaka och byter tallrikar, besticker, servetter och Gud vet allt. Jag vet jag vet, det ser sagolikt ut på bilderna men det hela var en enda röra. Typ: Hey, vem har sagt att du ska ta min tallrik, jag har inte ätit klart och vem har sagt att du ska putta in min stol. Jag klarar av det själv sir! Maten hade smakat godare utan alla dessa överväldigande personal som stod i vägen. Allt var så tillgjort - ingen naturlig stämning för fem öre. Fick ingen ro någonstans. 

Förstår mig inte på människor som hyr rum här för över 50.000 per natt. Lika bra och skänka bort de pengarna eller göra annat vettigt...typ gå på en 1 månads ekologisk SPA någon annanstans för den delen. Vi hyrde ingen svit må ni tro. Har inte råd med bagateller. Jag besökte som sagt detta ställe, endast av nyfikenhet och på grund av matfestivalen som lockade med halva priset. Det var heller ingen känsla av någon festival. Vi skulle alltså betala 250 SEK och då trodde vi att dryck och kaffe ingick. Det hela slutade med  en nota på 900 SEK. hahaha. Vi valde att prova på detta istället för safari tour med jepp tour i öknen kamelridning, mehendi och arabisk sittning. Hade Sara med mig och hon skulle inte klara av en varm dag och övernattning i öknen. Jag säger NOPE till denna snobbiga atmosfär!

                                     
               Ingången till den orientaliska restaurangen på Burj AL Arab och Buggan.Vår "romantiska middag"

Förätt                                                                         Efterrätter                                    Me & huby chillar bäst här med färsk pressad granatäppel juice.

                                                  Känner du också dig mer hemma här?
6 kommentarer:

 1. Åh, jag hade nog inte heller trivts på ett så tillgjort ställe :S Jag skulle känna mig illa till mods. Jag tycker inte ens om att gå på kalas för att det ofta känns tillgjort :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha, då har vi något gemensamt Malin ;)

   Radera
 2. Maten ser åtminstone god ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maten var god, ingen snack om saken. Men ställe och äta maten på ;) En one life time upplevelse.

   Radera
 3. Även fast jag är rätt så nyfiken på Dubai, så blir jag också väldigt illa berörd över hela den här totala miljöovänligheten. Skulle ha svårt att njuta när jag vet vilka enorma mängder energi som går åt till att hålla hela det här spektaklet igång. Energi som skulle kunna användas till att odla mat, eller rena vatten eller ja tusen miljarder saker som gynnar miljön i stället för förstör den. Sodom och Gomorra tänker jag...

  Samtidigt vill jag tacka för det inspirerande och intressanta reportaget från skönhetsmässan du besökte!

  SvaraRadera
 4. Jag håller verkligen med dig. stora klasskillnader och utnyttjad arbetskraft. Det är vad Staden Dubai är i mina ögon. Antingen är man stenrik eller fattig. Så beklagligt!!! Kul att du gillade mina updates från mässan!!! Hur går det med the 6 month smile??? Mina braclets går av imorgon :)

  SvaraRadera