måndag 10 juni 2013

Lost i skönhetsdjunglen i ArabemiraternaOch nu till  den stora skönhetsmässan beauty world me i Dubai. Den var giiiigantisk! Här krävdes det professionell orientering för att hitta fram och lägga beslag på 100 % naturlig hudvård och andra hemma SPA produkter. Med all nyfikenhet och ivrighet försökte jag vara närvarande men vart ibland helt lost bland massor av brands. En djungel av skräp produkter som stod mig i vägen där majoriteten av företag garanterar krämernas renhet, när det i själva verket står helt annat i Inci. Vet inte hur jag ska tolka det. Bedrägeri eller okunnighet!?#

Ohhhh Dear, det var inte lätt att hitta fram till rena råvaror. Kände mig exakt som kemikaliedetektiven. Jag irrade omkring med halv dumma frågor för att få ett svar. Många företag förstår inte gränsen mellan naturligt och kemiskt allvarligt talat. Fick en hel del arga miner när jag ställde djupa inci frågor. Det får man tydligen inte göra enligt vissa. En surtant blev arg och trodde att jag ville sno hennes koncept. En del var nonchalanta och ville bara samarbeta med företag med stora cash flow. Dessa fick jag också utesluta. Som ny entusiast för Body Bazar och 100 % naturlig hudvård fick jag ny inspiration trots allt. Människor från hela världen stod i montrar och nätverkade, luktade, pratade och provade sig fram. Dofter av mystiska parfymer var utspritt här och där samt syntetisk stank och hormonrubbande. 
Där fanns spa behandlingar, anti age eqiupments som slätade ut rynkor på plats, manikyr, tandblekning, spa behandlingar och mycket mer. Svårt och beskriva allt med ord, man måste nog vara på plats för att få en verklig uppfattning. Montrarna var uppdelade enligt länder, så det var häftigt och se hur länder representerar sina nischar och råvaror. Indier hade en stark närvaro med sin "heliga" Ayurveda. De erbjöd mycket kohl, eteriska oljor och mehendi samt en hel del kemiska hårfärger. Naturliga hårfärger? Nope, hittade inte en enda! Förutom Indier fanns andra länder representerade från Asien, Mellanöstern, Europa och Nordafrika. Det var en häftig upplevelse. Jag jagade efter äkta pärlpulver från Kina, men lyckades inte hitta något. Jag försökte också hitta innovativa SLS fria schampo, men inte heller det var enkelt. Mest av allt fastnade jag för de marockanska råvarorna. BÄSTA!!! Marocko har en rik spa kultur av såväl gamla traditioner som modern lyx. I mina ögon stack de ut i hela mässan trots sina små montrar. Jag fick äntligen möjlighet att prata med råvaruexperterna och förhandla. Jag fick också den stora äran att diskutera hur råvarorna var förknippade med social hållbarhet och om produktionen gjorde en förändring för de fattiga. Super viktigt!!! Jag fastnade för ett företag som jobbar med utsatta kvinnor. Ett av de ansvariga hade mycket viktiga kontakter och ett inflytande utvecklingsfrågor på hög nivå, woho! Det kommer förmodligen bli en resa till Marocko snart för att följa upp på plats. Längtaaaar! 

Det var en härlig stämning, dock stressigt. Trodde att 2 dagar skulle räcka, det slutade med att jag ångrade att vår hemresa ägde rum sista mässdagen. DUMT! Jag fick inte ta med Sara in till mässan dessutom. Barnförbjudet. Yepp, I sista minuten fick jag kämpa med att hitta en trovärdig nany och skyndade med att pumpa ut mjölk i sista minuten. 

Mässan gav trots allt ett fantastiskt bra tillfälle att knyta kontakter med bra leverantörer och producenter. Med mig hem fick jag massor med visitkort och broschyrer. Nu är det dags att sålla ut och välja rätt leverantörer med den rätta magkänslan. Fy sjutton så värt det var besöket.  Över 150.000 besökare, inte illa alls. Även om hela mässan inte var grön har den ytterligare bekräftat för mig definitionen mellan naturlig hudvård och syntetisk hudvård och var gränsen däremellan går.

Anti rynk. Ska släta ut rynkorna magiskt utan botox på plats. Fråga mig inte vad det är för slags behandling. Hade fokus på så mycket annat att jag glömde namnet på behandlingen. Denna reparerade celler. Ville forska vidare, men glömde broschyren på hotellet. Masken är i vart fall syntetiskt, men vart så nyfiken på utrustningen. Vänta bara så ska jag hitta namnet.De turkiska SPA produkter har börjat få ett stort inflytande i Arabemiraterna.  Fascinerades av deras Hamam SPA utrustning. 


Malaysia - naturlig hudvård


Naturlig Hudvård-  Malaysia

 Naturlig hudvård  - Ghana /London                   

       
                               Ört Massage från Malaysia. Det här måste finnas tillgängligt på  BODY BAZAR


                                              Turkish Hamam SPA 


Gottade ner mig i bästa Marockanska SPA. 

Kaktusolja - Min nya favorit!!! 

          Argan från nötskal - en av de bästa vegetabiliska oljor i världen för både skönhet och hälsan!!

                            Fångade upp denna fina tavla från Marockanska SPA hörna. Mother Earth!

                                         Salt och frukt skrubb. Yummy!
                                    
Min naturliga marockanska skönhetshemlighet för den perfekta solbrännan som jag snart avslöjar ...Missa inte!Å så massor med långa komplicerade ingredienslistor. Märken som erbjuder GIFT med andra ord.Parabener hela högen. Parabener är ett av de mest omdebatterade ämnen i skönhetsbranschen. So be Aware folks!


Här är ett exmpel på hur en syntetisk ingredienslista kan se ut, fullt av kemikalier och syntetiska tillsatser. Men i förpackningen marknadsförs det som naturligt. Tragiskt att människor rånas på sina pengar i tron på falska löften :(

            Ta en tankeställare och rensa badrumsskåpet och undvik liknande innehåll idag!
                                               Not good not good!!!!

PS. Nu har jag ägnat några timmar för att skriva detta inlägg för er kära vänner. Jag har ju lovat att berätta om mässan. så här fick ni en inblick. Hoppas ni finner detta inlägg intressant. Nu måste jag verkligen jobba vidare. Ligger efter med massor. Återkommer snart med en videoblogg. Peace & Love!!!!

14 kommentarer:

 1. Jätte roligt inlägg att läsa! Härligt att få hänga med lite på mässan hehe. De naturliga produkterna såg såååå fina ut! Vill bara äta den där salt och frukt skrubben hehe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill också äta samt vill veta personen bakom denna kommentar ;)

   Radera
 2. Vilka snygga förpackningar marockanska Spa hade man vill bara ha dem och även turkiska spa hamam verkade intressant. Tack för fin update av mässan verkar vara underbar och lärorik plats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är förpackningarna snygga Sani. De speglar naturlig skönhet rak igenom.

   Radera
 3. Maskerna ser riktigt läskiga ut... uuhhhh

  SvaraRadera
  Svar
  1. hahaha...ja de där mardrömsmaskerna var inte trevliga att ta på.

   Radera
 4. Vilken intressant mässa! Vad synd att jag inte kunde vara där.

  SvaraRadera
 5. Produkterna ser underbara ut! verkade företagen ha koll på EU:s nya regelverk för kosmetika?

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del företag sålde inte till EU på grund av hårda förordningar. En del hade koll på reglerna, men alla kemikalier och konserveringsmedel är tillåtna enligt EU lagar och en del certifieringar. Att en produkt har gått igenom EU kontroll innebär inte att den är ren från Nasties. Tragiskt but True :(

   Radera
 6. TAAAAAAAAAACK för den otroligt intressanta berättelse från mässan och massor med bilder! Vilket jobb du har gjort med detta inlägg men också med själva besöket på mässan. Otroligt inspirerande att följa dig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kasia. En ära att få dela med mig :)

   Radera
 7. Wow, hade velat vara med på den här resan!! Vilket spännande mässa, vad inspirerande! Jättekul att få ta del av, tusen tack!!

  SvaraRadera