lördag 8 juni 2013

No more poo

Många av er vet nog redan att vår hud absorberar  60 % av det vi smörjer den med. Det som särskilt berörde mig när jag läste affischen nedan är att barns hud har en tendens att absorbera 40 %-50 % mer än vuxna - hormonstörande kemikalier som går direkt ut i blodet då alltså.

Jag blev upplyst för knappt 2 år sen. Känns skönt och vara medveten och kunna vidga åtgärder. Önskar innerligt att allt fler föräldrar når informationen allt för att skydda sina små och minska användningen av hormonstörande och skadliga hygienprodukter.  Ta steget till ett naturligare val idag. Lite om hur du gör, kan du läsa mer om i mina tidigare blogg inlägg eller via naturskyddsföreningens hemsida. 
                            NO MORE POO!!!!

4 kommentarer:

 1. Otäckt med alla otäcka ämnen som finns i hudprodukter.
  Här har gjorts en rejäl rensning i badrumsskåpet.
  Men man lär sig något hela tiden.
  Nu letar jag ett bra och no poo solskydd.
  Några förslag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du har rensat badrumskåpet ;) Jag personligen använder arganolja/olivolja som solskydd.
   Dessa har en svag solskydddsfaktor...Men då gäller det att skydda ansiktet från solen samt kroppen med kläder. Söker du efter högre solskyddsfaktor tipsar jag att du noga läser igenom INCI, finns mycket skit där ute som påstår att de är naturliga. Tyvärr har jag ännu inte hittat den rätta solskyddskrämen/olja ännu. Men funderar på att prova denna nu när läkemedelsverket har gett grönt ljus för Zinkoxid. http://products.mercola.com/summer-survival-kit/

   Radera
 2. Det var första jag gjorde för fyra år sedan är att jag först rensade bland barnens hudvårdsprodukter, det bästa jag gjort och sedan dess använt weledas barn serien, underbara produkter. När det gäller solskydd har jag länge använt mig av eco cosmetics produkter till hela familjen och är nöjd.

  SvaraRadera
 3. Nu inför semester vill jag införskaffa aleppo tvål till hela familjen, tycker det är enklare med tvål istället för flaskor när man reser och dessutom kan tvålen användas till hela kroppen men innan jag beställer hur ska jag veta vilken jag ska ha när de har olika procent av oliv- lagerbladsolja. Vad tycker du?tänker använda till håret, kroppen, min dotter har eksem.

  SvaraRadera