fredag 9 mars 2012

Skönhetsknep från 9 olika Länder

Trenden för naturlig skönhet växer och  rena råvaror blir allt mer och mer ett faktum för att uppnå maximal resultat för huden. Delar idag med mig en förteckning på traditionella skönhetsmetoder från 9 olika länder. Det finns fantastiska effektiva sätt hur vi kan ta hand om vår skönher runt om i världen som jag tänkte göra er bekanta med i min blogg. I nästa inlägg avslöjar jag en otroligt effektiv skönhetshemlighet som alla marockaner inte kan vara utan. 

Foto av: Kate Wills
Australien
Australiska kvinnor använder tea tree olja till hår. Den ger näring och förhindrar mjäll. Man blandar tea tree olja i fuktighetskräm och tillämpa på hud. Minskar ärr och akne. Den fungerar också som en medicin för envisa infektioner.

Brasilien
Kvinnor i Brasilien använder sanden på stranden för att massera sin hud. Detta minskar inte bara celluliter, men tar också bort alla döda celler. De brukar även smörja morötter och rödbetor juice regelbundet för att höja upp hudens lyster.

Kalifornien
Kvinnor i Kalifornien använder granatäpplekärnor. Antioxidanter i dessa frön är fem gånger större än de hos grönt te. De gör en pasta med en handfull granatäpplekärnor, 10 ml honung, 10 g socker och 5 droppar mandelolja och använder den för att skrubba kroppen. Denna fungerar som en anti aging agent och förhindrar rynkor.
De gör en pasta med en kopp pulver av solrosfrön (rik på vitamin E) och ¼ kopp mjölk och tvättar deras ansikte för att höja lyster.

Karibien
Här använder kvinnor ananas för att ta bort döda hudceller. Enzymet Bromelain i ananas minskar olja och dödar celler på huden. De använder mogen ananas i ansiktet och tvättar bort efter 15 minuter. Sägs jämna huden och ger näring.

Dominikanska republiken
Använder tomatjuice regelbundet på deras ansikte för att behålla den fräsh. De tror att tomater kan minska ärr från brännskador, eftersom lykopen i tomat har makt att läka såren.

Egypten
Egyptiska kvinnor gör en pasta med en matsked av mandel pulver och två matskedar mjölk och tillämpar den på ansiktet. Efter en halv timme, tvätta de det. Denna metod sägs behålla den naturliga fukten och tar bort döda celler.

Fiji
Kvinnor använder här sockerrör. De blandar sockerrör juice med lite gurkmeja pulver i ansiktet. För att minska rynkor och förhindra solbränna.

Frankrike
De använder druvor för att öka skönheten. Druvor innehåller antioxidanter och vitaminer som behåller fukt på huden och förbättra blodcirkulationen. De skär en druva i mitten och gnider den på ansiktet och tvättar bort efter 15 minuter.

Grekland
De använder olivolja för sin skönhet. De blandar några droppar olivolja i badvattnet, som ger de näring åt huden. De masserar ansiktet med olivolja, och sedan skrubbar den med en sked socker och rengör med en fuktig trasa. För att förhindra rynkor och ge ansiktet ett lyft.

Vilken svensk traditionell skönhetsmetod är mest typisk för dig? Kasta gärna över en kommentar så gör jag en sammanställning i ett  inlägg. 

8 kommentarer:

  1. Vilket roligt inlägg!! Är jätte sugen på att prova flera av dessa skönhetstips ; )
    angående svenska skönhetstips så känner jag inte till så många.. känns som att de flesta svenskar i de senaste generationerna har glömt bort mycket av de traditioner (bland annat skönhetstraditioner) som passerat i generationer och inspirerats mer av amerika, på gott och ont..

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket! Visst blir man sugen. Jag gillar mat från alla världens hörn. Kul och testa traditionella skönhetstips som har beprövats och testats från generation till generation. Tänk att varje recept har en vacker historia från urminnes tider som fortfarande än idag används. Jag är fortfarande intresserad och nyfiken på vad som är typiskt svenskt i det här sammanhanget.

    SvaraRadera
  3. Mitt sk skönhetstips för att få fin hy med lyster är att ta lite babykräm(petroleum butter) med en klick jojoba olja och smörja in ansiktet med det, efteråt så tar jag en handfull med vatten och baddar de över ansiktet. Snabbt till hands så har jag en handduk som jag tvättar av krämen med, så det inte är så himla glansigt. :) Detta tkr ja lyfter fram ögonen och GÖR huden mjuk. :) Y u no try it? haha. Lite 9gag, men hey bra tips ovan. Oliv olja(all slags olja för min del) är guld. För hår, ansikte å kropp.

    SvaraRadera
  4. Intressant Anonym! Kul att du gillar tipsen ovan -tick tack, tick tack - jag väntar fortfarande på svar om typiska svenska skönhetstrix. Vad brukade svenska gammel mormor göra?

    SvaraRadera
  5. Jag har verkligen funderat över det här med svenska skönhetstips.. det är så svårt att hitta! De flesta ungdomar har liksom övergett typ alla gamla traditioner och hängt på amerika : P och jag har aldrig fått några tips från min mormor, farmor osv.. i alla fall inte när det gäller skönhet. Sverige har ju inte riktigt så mycket råvaror heller som är producerade inrikes pga klimatet på det sättet. Men att äta morötter för att bli brun är nog det jag fått lära mig i alla fall.

    NU har jag hittat ytterligare ett knep, det känns väldigt svenskt. En dunderkur mot torra armbågar. För att få riktigt mjuka armbågar hjälper det inte att smörja in dem. Prova istället att dela en citron på mitten. Doppa ner armbågarna i varsin citronhalva och låt de vara i ca 10 min. Skölj av med ljummet vatten och njut av att för en gångs skull ha mjuka, släta armbågar.

    (P.S det sviiiiiiider men värt!!)

    SvaraRadera
  6. Intressant det här med Amerika. Kan tycka lite att Sverige är USA's Svans. De tar verkligen efter alla trender. Tråkigt att gammel mormor och farmors super kurer för skönheten har försvunnit. Sverige är inget kultur rikt land och mycket är import. Mycket intressant och veta vad din mamma har överfört till dig. Mörötter och Citron verkar vara klassiska kurer för många länder. Sjalv blandade jag saft av mörötter, citron och arganolja för att få en fantastisk fin Indian brun solbränna.

    Sverige är verkligen ett mångkulturellt land som har hämtat många skönhetskurer utifrån. Suveränt! Måste finnas någon hemlig potatis skönhetskur som någon där ute känner till....?!?

    SvaraRadera
  7. Att efterskölja sitt ljusa hår i ett avkok av kamomillblommor(för att få det ljusare och glansigt) , är nog ganska svenskt..eller? Byt ut kamomillen mot salvia om du har mörkt hår.
    Min mamma har ialla år gjort egen ringblomsolja/salva. Samt hennes universalsalva enl gammelmormors recept: Ett ihopkok med grankåda, bivax, talg m.m. Känns oxå svenskt!!
    Sen är det ju honung. Har väl används i alla tider - precis som i resten av världen.
    Och detta med Amerika.. vore intressant med lite tips från de gamla indianerna!
    Vilka ju faktiskt är de riktiga Amerika-borna!!
    och till sist...
    Tycker att din blogg är skitbra!! Jag är helt inne på samma linje!! Kram

    SvaraRadera
  8. Tack Annelie för dina underbara svenska husmorstips. Kamomill, ringblomma, talg och honung känns väldigt klassiska. Uppskattar att du gillar bloggen. Välkommen!

    SvaraRadera