onsdag 11 april 2012

Familje Pizza á la Hanan


I går kväll gjorde jag en stooor tonfisk pizza i långpanna som blev väldigt lyckad både "utseende"- och smakmässigt. ha! Nu har jag massor i kylskåpet att frossa i mig när jag blir sugen. Delen med paprika är till mig och maken och resten är till..ja ni vet vem..barnen. Den här gången blev pizzan mycket godare. Körde med en smakrik lagrad ost. Kaloriesamvete. Yes I have Indeed.


2 kommentarer:

  1. Får man önska recept? :)

    SvaraRadera
  2. Visst, Kajsa!

    Deg:

    4 pers.

    Pizza degen

    25 gram jäst
    2 1/2 dj ljummen vatten
    smör + olivolja
    6-7 dl ekologisk vetemjöl
    1 dl Linfrö



    Tomatsås

    2 gula lök
    Olivolja
    2 vitlöksklyftor
    ICA's ekologiska passerade tomater (I love eko) Eller färska tomater. Jag hade 1,5 kilo övermogna tomater hemma som jag passerade.
    tomatpuré efter smak
    Oregano/basilika
    salt (efter smak)
    Svartpeppar
    Röd peppar
    1 tsk ekologisk strösocker

    Fyllning:
    3 burkar tonfisk (olja)
    Cheddar ost (friendship)
    hackad lök

    Tillredning:

    Gör pizza degen, (jag använde min bakmaskin). Smula jäst, tillsätt vatten,salt, olja, smör, mjöl och linfrö. Låt jäsa i 40 min.
    Börja att göra tomatsås - stek lök med olivolja häll i tomatsås och resten av ingredienserna. När pizza degen har jäst klart, knåda den på bordet med mjöl, kavla ut och lägg på långpannan. låt jäsa ytterligare i 15 min.

    Sedan häller man bara över tomatsås, lök, sheddar osten, tonfisk och valfria grönsaker för dekoration. In i ugnen och grädda ca. 10 min i ca. 250 grader.

    Bon apetit!

    SvaraRadera